ciągi - jak zwykle
brrr: znając wyrazy pierwszy a1 = 30 i różnicę r = −3 ciągu arytmetycznego (an ), wyznacz an
wiedząc, że n= 25.
15 gru 20:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
a25 = a1 + (25−1)*r = 30 + 24*(−3) = ...
15 gru 21:00
15 gru 21:00
Aga1.: a25=a1+(25−1)*r, podstaw za r i a1 i oblicz a25
15 gru 21:01
Eta:
Artur dzisiaj podaje rozwiązania wszystkim
leniom.... "na tacy"
15 gru 21:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
ciiii Etuś
bo nie ma ambitnych zadań
15 gru 21:02
15 gru 21:03
Aga1.: Eta, czyżby dzień dobroci dla leni?
15 gru 21:03
15 gru 21:03
brrr: wyszło 102 i co dalej?
15 gru 21:04
Eta:
Hej
Aga1 .........
15 gru 21:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
nic ... to jest koniec zadania ... bo chyba to miałeś obliczyć ... prawda

15 gru 21:04
brrr: Eta jak zwykle rozdajesz jabłka
15 gru 21:05
Aga1.: 30−72≠102.
15 gru 21:05
brrr: No tak. Jak zwykle czekam na długie naprowadzania
15 gru 21:07
Eta:
@
brr dała bym i Tobie, ale nie umiesz dodawać i mnożyć liczb

dostajesz <
figę>
15 gru 21:07
brrr: a To ile będzie, bo nie mam przy sobie kalkulatora?
15 gru 21:09
Eta:
tyle co −1*(2*21)
15 gru 21:11
brrr: W tym roku zdałam maturę, ale jest mi teraz niepotrzebna matematyka i niby rozwiązuję komuś
zadania.
15 gru 21:11
Eta:
A z komputera ktoś Ci ukradł kalkulator?
15 gru 21:12
brrr: − 42?
15 gru 21:12
15 gru 21:13
brrr: Eta , ale pamiętam kiedy dostałam od Ciebie pierwsze jabłko
15 gru 21:14
brrr: było z robaczkiem
15 gru 21:15