przedziały
mycha: Dane są przedziały A = < −6,2) B = < −3 , 3 ) wyznacz AuB, A n B , A/ B , B/ A
Za odpowiedzi bardzo dziękuję
14 gru 15:58
mycha: Pomoże ktoś?
14 gru 16:20
14 gru 16:25
mycha: A u B = < −6 , 3 )
A n B = < −3 , 2 )
A / B = <−6,−3> u <2 , 3)
B/A = <2 , 3)
Tak dobrze?
14 gru 16:34
Mila:

A\B =<−6;−3) różnica zbiorów, elementy, które należą do A, lecz nie należą do zbioru B.
Zobacz na ilustrację od punktu x=−3 zaczyna się zbiór B.("odcinamy te punkty ze zbioru A)
Teraz już muszę zwolnić komputer.
14 gru 17:04
mycha: Tylko ,że napisałaś A/B = <−6 , 3 ) stąd moje zdziwienie

teraz już jasne dziękuję
14 gru 17:06
Mila:

A∪B=<−6;3) suma zbiorów (złączenie zbiorów )
A∩B=<−3;2) iloczyn zbiorów (część wspólna zbiorów)
A\B =<−6;−3) różnica zbiorów, elementy, które należą do A, lecz nie należą do zbioru B
B\A =<2;3) różnica zbiorów, elementy, które należą do B, lecz nie należą do zbioru A
14 gru 21:32