matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz postać kanoniczną trójmiany kwadratowego
naj0rsza:
wyznacz postać kanoniczną trójmiany kwadratowego f(x)=x2 +5x + 6 x2 (do potęgi drugiej,nie wiedziałam jak wstawić tam wyzej
) prosze szybko o pomoc
14 gru 13:21
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
14 gru 13:22
Piotr:
jedno Ci zrobie
Δ = 25 − 24 = 1
−5
−1
p =
q =
2
4
5
1
y = (x +
)
2
−
2
4
14 gru 13:36
najg0rsza:
bardzo dziękuję
14 gru 13:38