PROSZE
Dominika: Znajdz wzór funkcji, której wykresem jest parabola o wierzchołku (3,−7) przechodząca przez
punkt (5,9)
13 gru 21:22
Piotr:
skorzystaj z postaci kanonicznej funkcji kwadratowej.
13 gru 21:23
Dominika: tzn y=a(x+p)2+q
bedzie y=a(x=3)2−7 ?
13 gru 21:30
aniabb: tak jeśli w nawiasie masz minus
a teraz za x y wstaw 5 9 i policz a
13 gru 21:31
Dominika: W nawiasie miałbyc + tj. y=a(x+3)2−7
13 gru 21:35
13 gru 21:36
Mila: Postać kanoniczna
y=a(x−p)2+q
13 gru 21:37
Dominika: | | 1 | |
w odpowiedziach w skiążce jest tak y=− |
| x2+192 Nie wszyszło mi tak... |
| | 48 | |
13 gru 21:42