równanie
kasia: czy dobrze zaczelam wgl ?
(2−x√2)2=(√2−x)2
4 − 4x√2+ 2x = 2 − 2√2x + x2
4 − 4x√2 +2x − 2 + 2√2x − x2
13 gru 20:31
Patryk: no nie
13 gru 20:33
Franek: źle podniosłaś do kwadratu w (2−x√2)2
13 gru 20:33
Patryk: w tych po lewej brakuje kwadratu powinno być 2x2
13 gru 20:34
13 gru 20:47
kasia: czy delta wyjdzie ujemna ?
13 gru 20:53
kasia: wyszło mi −4
13 gru 20:53
krystek: Rozpisz trójmian , to co masz 20:31 to żle
13 gru 20:57
kasia: 4 − 4√2x+ 2x2 − 2 + 2√2 − x2
x2 − 2√2x + 2
Δ = 4 − 4 * 1 * 2 = −4
13 gru 21:04
kasia: gdzie mam błąd ?
13 gru 21:07
kasia: pomoże ktoś ? : >
13 gru 21:14
krystek: 2√2x a nie 2√2
13 gru 21:20
kasia: no tak bo jak pisałam na kompie to mi uleciało, ale dalej jest dobrze bo według tego robiłam
13 gru 21:28