równanie
kasia: czy tu wyjdzie −8 ?

(
√3x+1) (
√3−x) = 4x
13 gru 19:30
kasia: ?
13 gru 19:38
krystek: wymnóż potem x− na lewo i wyznacz x
13 gru 19:39
kasia: ja pomnożyłam każdą liczbę z każdą w nawiasach
przeniosłam −4x
dodałam wyrazy podobne
obliczyłam deltęi bach wyszła ujemna
13 gru 19:41
kasia:
13 gru 19:42
krystek: Zapisz co otrzymałaś?
13 gru 19:47
kasia: ok
13 gru 19:47
kasia: 3x − √3x2 + √3 − x − 4x = 0
−2x − √3x2 +√3
Δ= 4−4*(−√3) * √3 = 4−12=−8
13 gru 19:50
krystek: Uporządkuj ax2+bx+c=0 Złe współczynniki wzięłaś
13 gru 19:52
kasia: −√3 − 2 + √3 = 0
13 gru 19:56
krystek: a o x−ach zapomniałaś. tak
13 gru 19:57
kasia: no tak ale jak liczymy deltę to nie zapisujemy x dalej hm..
13 gru 19:58
kasia: −√3x2 − 2x + √3 = 0
13 gru 20:00
kasia: no i dalej dobrze podpisałam jak na to patrzę, kurde no
13 gru 20:01
kasia: więc jaki mam błąd bo nie widzę
13 gru 20:05
asdf: jak Ci delta może wyjść ujemna jak a,b < 0 oraz c > 0. Patrz na znaki.
13 gru 20:08
kasia: już wiem
13 gru 20:14
kasia: delta wynosi 16 xD zastanowiłam się po raz setny
13 gru 20:14
kasia: a mam pytanko małe
parabolę rysuje się tylko przy nierównościach ?
przy równaniach się tego nie robi co nie ?
13 gru 20:15
krystek: Tylko nierówności na podstawie wykresu.
Równania x1 i x−2 gdyΔ≥0
13 gru 20:19