Z proporcji (s-3)/t= s/2x wyznacz s
James: Z proporcji (s−3)/t= s/2x wyznacz s .Czy otrzymałeś:
A)s=−3/2tx
B)s= t/6x
C)s=6x/2x−t
Prosił bym także o obliczenia

.
12 gru 23:26
aniabb: nadal bez nawiasów
12 gru 23:29
12 gru 23:29
James: Z proporcji (s−3)/t= s/(2x) wyznacz s .Czy otrzymałeś:
A)s=(−3)/(2tx)
B)s= t/(6x)
C)s=(6x)/(2x−t)
Prosił bym także o obliczenia .
Gdzie jeszcze musi być nawias?
Przy okazji której opcji użyć by móc robić działania z kreską ułamkową tak jak jak
pokazałaś/łeś?
12 gru 23:38
aniabb: duże U { licznik } {mianownik} tylko bez odstępów
12 gru 23:39
aniabb: | s−3 | | s | |
| = |
| mnożysz na krzyż |
| t | | 2x | |
(s−3)*2x = s*t
s*2x− 6x = s*t
s*2x−s*t = 6x
s(2x−t) = 6x
12 gru 23:41
James: I w trakcie choroby bez nauczyciela człowiek się czegoś może nauczyć. Dzięki wielkie
12 gru 23:50
aniabb:
12 gru 23:51