pomocy
supertrampka: zbiorem rozwiazan nierownosci −x2+3x−2>0 jest zbiorem? (> to lub rowne)
12 gru 20:43
12 gru 20:46
supertrampka: no wiem ale mi wychodzi delta −1 i nie wiem jak dalej bo nie moze byc − delta. pomozesz?
12 gru 20:58
Ajtek:
A skąd Δ ujemna, pokaż jak liczysz.
Cześć
Piotr 
.
12 gru 21:00
Piotr:
@supertrampka
pomnoz sobie rownanie przez (−1) i zmien zwrot nierownosci. bedzie latwiej

Cześć
Ajtek
12 gru 21:02
supertrampka: 9−4*(−1)*(−2)=−1
12 gru 21:03
Ajtek:
Od kiedy 9−8=−1
12 gru 21:03
supertrampka: o kurde no tak to bedzie 1

a jak z tego pierwiastek?
12 gru 21:04
Ajtek:
O masz.... √1=1
12 gru 21:05
supertrampka: to x1 bedzie 2 a x2 bedzie 1?
12 gru 21:07
Ajtek:
Tak.
12 gru 21:08
supertrampka: to przedzial bedzie <1,2> tak?
12 gru 21:10
Ajtek:
12 gru 21:12
supertrampka: dzieki wielkie
12 gru 21:12
Ajtek:
Powodzenia w odejmowaniu

.
12 gru 21:13