matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zdania logiczne
pati:
wiadomo ze w(p⇒q)=0. jaką wartość logiczną ma zdanie [(¬p) ⇒ (q⋁p)] ⇒ q?
12 gru 15:31
Maslanek:
p=1 q=0 co z tego wynika?
12 gru 15:32
pati:
ale dlaczego p=1 i q=0?
12 gru 15:37
Maslanek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1071.html
12 gru 15:37
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1071.html
zobacz p⇒q
12 gru 15:38