Pochodna funkcji złożonej.
???:
f(x)= cosx
√1+sin2x
12 gru 12:12
aniabb:
tg3x * (1+tg2x)
12 gru 12:13
???: Nie rozumiem.
12 gru 12:34
Eta:
| | 1 | |
1/ f= |
| z4 gdzie z= tgx , z'= (tgx)'= 1+tg2x |
| | 4 | |
| | 1 | |
f'= |
| *4z3*(z') = z3*z' = tg3x*(1+tg2x) |
| | 4 | |
i bingo
12 gru 13:03
???: tg x = 1/cos2x
12 gru 13:08
12 gru 13:10
???: No wzory czaje, mam je. Ale pytanie skoro ze wzorów wynika cosinus to czemu go nie ma?
12 gru 13:14
???: dobra czaję

Dzięki..
A jak zrobić te drugie?
12 gru 13:16
???: mam pytanie czemu w tym pierwszym jest * (z)'?
To wynika ze wzoru (f−g)' = f'−g'
12 gru 13:24
Eta:
f= g(h) to f'= g'*h'
12 gru 13:29