równanie
rea:
rozwiąż równanie w zbiorze liczb naturalnych
12 gru 11:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
x
2−y
2 = 2x
y
2 = x
2−x
y = +
√x2−x ('+' ze względu na zbiór liczb naturalnych)
y =
√x(x−1)
i co dalej zrobisz
12 gru 12:00
rea:
−tyle to i ja napisałam ... gdybym wiedziała nie pisałabym tu tego zadania
12 gru 12:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
masz zamiar i mi nawrzucać

odpowiedz sobie ... kiedy iloczyn dwóch kolejnych liczb naturalnych będzie równy kwadratowi
liczby naturalnej −−−− i masz już rozwiązania tego równania
12 gru 12:05
aniabb: zjadłeś 2
12 gru 12:08
12 gru 12:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
tfu tfu ... no to teraz 'jakieś' rozwiazania będą
12 gru 12:08
12 gru 12:11
rea:
... za złośliwośc i sarkazm nie podziękuję. "Niech ma" to ty możesz powiedzieć ... wiesz komu

?
Siedzisz tu "damo" całymi dniami i dowartościowujesz się robią łaskę? Sama potrafisz tylko
wpisać w wolframa ... a to zadanie z II klasy LO
12 gru 12:26
aniabb: och .. proszę jakaś dumna że tak wysoko dobrnęłaś

a to tylko odpowiedź na Twoje wcześniejsze posty

Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie
12 gru 12:37
rea:
.. ty pewnie ciągle za masło i za cielaki ...
12 gru 12:40
12 gru 13:01
Majonez: A ja ostrzegalem, przed konwersacja z tym czlowiekiem aniabb

Dno i wodorosty. Nie oplacalo
sie pomagac
12 gru 13:06
rea: ... a któżby ci chciał płacić ... za masło i cielaki to ty maturę zdałaś
Konia kują a majonez nogę podstawia ... człowiek ... ty sam sobie pomóż ...
12 gru 13:11
aniabb: umiesz liczyć.. licz na siebie
12 gru 13:12
Majonez: Nie poplacz sie.
12 gru 13:14
ICSP: x2 − 2x − y2 = 0
x2 − 2x + 1 − y2 − 1 = 0
(x−1)2 − (y2 + 1) = 0
(x−1 − √y2 + 1)(x−1 + √y2+1) = 0 ⇒ma być naturalne ⇒ √y2+1 ma być naturalne ⇒ y = 0
sprzeczność
Zatem nie istnieją teki liczby naturalne. Koniec zadania i tematu, nie chcemy żadnych kłótni na
forum.
12 gru 13:16
Eta:
ICSP 
?
12 gru 13:21
aniabb: ale wyszło (0,0) i (2,0 )
12 gru 13:22
Mateusz:
No widzisz rea ona przynajmniej za masło i za cielaki a ty nadal pozostaniesz cielątkiem.
12 gru 13:22
ICSP: 0 nie należy do naturalnych...
12 gru 13:26
Basia: należy ICSP; od dość dawna już i w szkołach tę konwencję przyjęto
12 gru 13:27
ICSP: a na studiach to przy indukcji to na wykładach nie jest uznawane.
12 gru 13:29
aniabb: na studiach wciąż tkwią w starym systemie oceniania i nauczania
12 gru 13:34
ICSP: tak czy inaczej. Nawet jeśli przyjmiemy że 0 ∊ N to dokończenie tego zadania jest już banalne.
12 gru 13:35
aniabb: ale ona tego wciąż nie widzi i nadrabia pieniactwem

zwłaszcza że w tym drugim poście miała rozpisane bez pierwiastków
12 gru 13:41
ICSP: aniu koniec tematu. Nie ma sensu się kłócić o jakieś głupie sprawy
12 gru 13:43