rozwiąż równanie
rea:
| (x−y)(x+y) | |
| =2 gdy (x,y)∊N |
| 2 | |
12 gru 11:41
rea: przepraszam .... =x
12 gru 11:42
12 gru 11:43
Majonez:
I mnozysz na krzyz
12 gru 11:43
12 gru 11:44
rea:
tyle to i ja wiem
12 gru 11:47
Majonez: (x−y)(x+y)*1=2x
x2+xy−yx−y2=2x
12 gru 11:51
rea:
a TY rozumies zadanie?
Po co piszesz skoro ie wiesz o czym
12 gru 11:52
Majonez: Ale tu nie ma nic do nierozumienia

No jak chcesz
12 gru 11:56
rea:
... to tylko potwierdza, że nie rozumiesz (rozwiąż w zbiorze liczb naturalnych)
12 gru 11:57
Majonez: Tu zadanie jest rozwiaz rownanie. Nie ma o czym mowic.
12 gru 11:58
rea: ty chyba nawet czytć ne potrafisz
12 gru 12:00
Majonez: A Ty pisac. Opryskliwa dziecino. Naucz sie zachowywac na takich forach. Skoro uwazasz ze sie
pomylilem to mozna to w kulturalny sposob powiedziec. Mam nadzieje ze nikt nie odpowie na
twoje pytanie.
12 gru 12:02
rea:
Skoro nie rozumiesz zadania ... to nie wypisuj się pod nim ... bo i po co?
12 gru 12:02
aniabb: kontynuując
(x−2)x=y
2
jak widać w N są 2 rozwiązania
12 gru 12:07
12 gru 12:08
12 gru 12:11