matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodne
zielona:
7x+4
y=
4x−6
11 gru 20:18
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
11 gru 20:19
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/376.html
− prawie identyczny przykład.
11 gru 20:19
zielona:
−58
wiem wyszło mi
tylko nie wiem czy dobrze to robię
(4x−6)
2
11 gru 20:21
ICSP:
11 gru 20:23
ICSP:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%5B%287x%2B4%29%2F%284x-6%29%5D%27
11 gru 20:23
zielona:
2x
2
−3x+8
f
f'*g−f*g'
a
muszę liczyć z tego wzoru (
)'=
? czy
x
3
−5x
2
−2x+3
g
g
2
jest jakiś szybszy sposób
11 gru 20:36
ICSP:
Niestety nie ma szybszego
11 gru 20:40
zielona:
ok dzięki
11 gru 20:41