Oblicz V i Ppc graniastosłupa prawidłowego czworokątnego
Paulina: 1. Oblicz V i Ppc graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, w którym przekątna wynosi d=5√2, a
wysokość h=12
2. Oblicz V ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego krawędź podstawy a=90cm, natomiast
h=16cm
3. Ppc czworościanu foremnego wynosi 81√3 Oblicz V tego czworościanu
4. Oblicz V i ppc walca, którego przekątna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 30
stopni, a wysokość bryły wynosi 12cm.
Pomóżcie, ludzie. :c
11 gru 19:37
Kamila: Mam to samo. Pomóżcie.
11 gru 19:48
Anna: Help!
11 gru 19:54
licealista: nie zmieniaj nicku

myślisz, że ktoś tu jest głupi i się nie domyśli że to Ty najpierw może
przedstaw swoje obliczenia
11 gru 19:56
11 gru 19:57
Kamila: Nie zmieniam nicku, nerdzie.
11 gru 19:59
licealista: to zajrzy w ten link i poczytaj sobie
11 gru 20:00
Paulina: Bez takich bo mnie rozpraszacie, próbuję to rozwiązać xd
11 gru 20:01
11 gru 20:01
licealista: to jak rozwiążesz to wstaw to się zobaczy co jest źle
11 gru 20:01
Paulina: Ja nicku nie zmieniam, jak widać nie tylko moja klasa dostała te kserówki do domu
11 gru 20:03
Kamila: licealista, nie trolluj jeżeli nie masz zamiaru pomóc to po prostu opuść stronę i tyle. Tak,
wstawiłeś zadania o które również prosiłam i odpowiedzi się nie doczekałam, i co?
11 gru 20:04
licealista: ja powiedziałem trochę własnego zaangażowania
11 gru 20:07
dero2005:

d = 5
√2
h = 12
P
c = 2a
2 + 4ah = .......
V = a
2*h = .......
11 gru 20:44
dero2005:

a = 90
h = 16
11 gru 20:48
dero2005: zad3
P
c = a
2√3 = 81
√3
a = 9
11 gru 20:51
dero2005:

zad 4
h = 12
d= 12
√3
| | πd2 | |
Pc = |
| + πdh = ....... |
| | 2 | |
11 gru 20:56
Paulina: Dziękuję, dałam radę, z ostatnim miałam problem, ale teraz myślę, że sobie poradzę. Dzięki raz
jeszcze.
11 gru 21:01