Stereometria
Kamila: Jestem na profilu humanistycznym a stereometria to dla mnie czarna magia :<
1 Oblicz V i ppc graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, w którym przekątna wynosi d=5√2, a
wysokość h=12
2 Oblicz V ostrosłupa prawidłowego trójkątnego, którego krawędź podstawy a=90, natomiast
h=16
3 Ppc czworościanu foremnego wynosi 81√3 Oblicz V tego czworościanu
4 Oblicz V i ppc walca, którego przekątna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 30
stopni, a wysokość bryły wynosi 12.
11 gru 19:34
Kamila: Pomożecie?
11 gru 19:44