matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
xxx:
ile ta liczba wynosi (3
√
2
)
3
27 maj 21:27
tim:
Pokażę.
27 maj 21:27
tim:
(3
√
2
)
3
= 3
√
2
* 3
√
2
* 3
√
2
=
3 * 3 * 3
*
√
2
*
√
2
*
√
2
=
27
*
2
*
√
2
= 54
√
2
27 maj 21:29