matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenie:
Ada:
[3
n
(ułamek 1/3)
n
*3
n
]/(ułamek 1/3)
−
n=?
9 gru 23:33
aniabb:
=1
9 gru 23:37
Ada:
a można rozwiązanie?
9 gru 23:39
Ada:
znaczy całe
9 gru 23:39
aniabb:
3
n
*3
−n
*3
n
= 1
3
n
skracasz 3
n
a 3
n
*3
−n
=3
0
=1
9 gru 23:40
aniabb:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
wzór 3 i 7
9 gru 23:41