Rozwiąż równanie.Znajdź najpierw pierwiastki całkowite
ja: 1.Rozwiąż równanie.Znajdź najpierw pierwiastki całkowite
a) x3−6x2+9x−4=0
b)3x3+3x2−5x+2=0
c)x3+6x2+10x+3=0
d)4x3+16x2+13x+3=0
2.Rozwiąż równanie.
a)x4−4x3+8x2−20x+15=0
b)x4+x3−11x2−9x+18=0
c)2x4−8x3−9x2−4x−5=0
d)x4−x3−7x2+13x−6=0
e)x4−4x3+6x2−4x+1=0
f)x4+3x3−5x2−12x+4=0
9 gru 22:49
9 gru 22:51
aniabb: 1.
a) (x−1)2(x−4)=0
b) (x+2)(3x2−3x+1)=0
c) (x+3)(x2+3x+1)=0 delta
d) (x+3)(2x+1)2=0
9 gru 22:55
aniabb: 2.
a) (x−1)(x−3)(x
2+5)=0
b) (x−1)(x−3)(x+2)(x+3)=0
c) (x+1)(x−5)(2x
2+1)=0
d) (x−1)
2(x−2)(x+3)=0
e) (x−1)
4=0
f) (x−2)(x+2)(x
2+3x−1)=0
i oczywiście każdy nawias oddzielnie =0 i masz rozwiązania
9 gru 23:01
ola:
28 sty 12:04