Oblicz promień koła
duduś: W trapez prostokątny wpisano koło. Oblicz promień koła wiedząc że górna podstawa trapezu ma 2
cm. a dolna 6 cm.
27 maj 16:44
Kate :

trzeba rozwiązac układ równań :
∫2r + x = 8
∫(2r)
2 + 16 = x
2
27 maj 23:22
Eta:
poprawiam

2r +x =
6
27 maj 23:24
Eta: Oj soryy

już ślepa jestem

tak ma być 2r +x =
8 przepraszam
27 maj 23:25
Kate : nie no 8 ; )
tak mówi twierdzenie .
27 maj 23:25
Kate : nie no ok, dobrze ,że ktoś jak coś próbuje poprawiać ; ))
chyba już późno i do łóżka trzeba lecieć ; )
i snić o tych cyferkach ^^
27 maj 23:26
Eta: tak, tak

.........
27 maj 23:26
Kate : no ; dd
to chyba będzie dobry pomysł ; d
chyba,że jak ktoś ma już wakacje ^^ to nie musi
27 maj 23:27
Eta: Kolorowych snów
27 maj 23:28
Kate : no wzajemnie ; )
27 maj 23:30