Funkcje :(((
PEJA GŁUCHA NOC: Wierzchołkiem paraboli jest punkt W=(−1,4). Do praboli tej należy punkt A=(1,−4). Funkcja
ktorej wykresem jest ta parabola, opisana jest wzorem:
a) f(x)=−2x2−4x+2
b f(x)=2x2+4x−2
c) f(x)=x2−11x+6
d) x2−2x−1
9 gru 21:32
Eta:
f(x)= a(x+1)2+4 i A(1, −4)
−4= a(1+1)2+4 ⇒ a=...
Odp A)
9 gru 21:36
aniabb: A
9 gru 21:37
Aga1.: Wystartuj od postaci kanonicznej
y=a(x+1)2+4
Oblicz a
−4=a(1+1)2+4
Zapisz w postaci ogólnej
9 gru 21:38
Eta:
Już "wystartowałam"
9 gru 21:38
PEJA GŁUCHA NOC: 1. Eta
2. aniabb
3 Aga1
Podium
9 gru 21:41
Eta:
9 gru 21:42
aniabb: woow
9 gru 21:43
9 gru 21:49