a
Marlenka: 32
2/3 − (
116−3/4 / 2
√8√2
2
√8√2 
tutaj jest 2 pierwiastek z 8 i pod tym pierwiastek z 2
Zapisując liczbę w postaci potęgi 2 otrzymamy
2
55
/12
2
43
/12
2
37
/4
2
29
/4
Pogubiłam się totalnie
9 gru 21:31
9 gru 21:31
Marlenka: jeszcze źle napisałam w wzorze po 1/16 jest nawias i do potęgi −3/4
odp
2 55/12
2 43/12
2 37/4
2 29/4
9 gru 21:32
Marlenka: Krystek gdybym ja to jeszcze wiedziała jak się za to zabrać

nie nawidzę takich dużych zadań
do rozwiązanai bo gubię się
9 gru 21:34
krystek: 32=2
5
√8*
√2=
√16=4
9 gru 21:37
marlenka: tam nie jest √8 x √2 te √2 jest pod duzym pierwiastekiem √8
9 gru 21:38