matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkat
mirka:
w trójkąt o bokach długości 10cm,10cm, i 16 cm wpisano okrąg o promieniu
2 cm 4cm
8
3
cm 3cm
9 gru 20:51
mirka:
:(:(:(
9 gru 21:16
Eta:
h
2
= 10
2
−8
2
⇒ h=6
16*6
P=
=
2
2P
r=
= ........
a+b+c
8
odp: r=
3
9 gru 21:23
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/542.html
9 gru 21:24
mirka:
dziękuje ci kochana
9 gru 21:24