matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnozenie wielomianu ;D
Pomocy ;):
P(x)= (x
2
+x−1) * (x
2
−1)
8 gru 17:31
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
8 gru 17:33
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/173152.html
8 gru 17:33
dero2005:
(x
2
+x−1)(x
2
−1) = x
4
− x
2
+ x
3
− x − x
2
+ 1 = x
4
+ x
3
− 2x
2
− x + 1
8 gru 17:42