matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnożenie wielomianów Pomocy ;D
Pomocy ;):
P(x)= ( 3x
3
−x ) * (x
2
−1)
8 gru 16:47
dero2005:
(3x
3
−x)(x
2
−1) = 3x
5
− 3x
3
− x
3
+ x = 3x
5
− 4x
3
+ x
8 gru 16:52
Pomocy ;):
Diekuje
8 gru 17:26
Pomocy ;):
Mógłbyś pomóc mi w jeszcze jednym?
8 gru 17:27