matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres funkcji
maturzystkatopilne:
bardzo Was proszę o pomoc w tym zadaniu! y=2sin(
π
3
− 2x)
6 gru 23:33
Eta:
Zielony y= 2sin2x niebieski y= 2sin(−2x)= −2sin2x
π
czerwony y= 2sin(
π
3
−2x) −−−−−−− niebieski przesunięty w prawo o
3
6 gru 23:41
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1535.html
Tu masz wykres y= sin2x
6 gru 23:45
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1522.html
6 gru 23:46