A{x:xER -3≤x≤6} B{z:xERx<8} Wyznacz: A<B AuB,A∩B,A/B,B\A..
kasiullla: A{x:xER −3≤x≤6}
B{z:xERx<8}
Wyznacz: A<B AuB,A∩B,A/B,B\A..
6 gru 23:16
bezendu1990: musisz narysować przedziały

i potem to już z górki
6 gru 23:17
kasiullla: alee ja tego nie pamiętam a robie zadanka koledze starszemu

i nie mam pojęcia jak sie do
tego zabrac
6 gru 23:18
6 gru 23:19
Eta:

A⊂B
AUB=B=(−
∞, 8)
A∩B=B= <−3,8>
A\ B= ∅
B\ A= (−
∞, 3) U (6,8)
6 gru 23:29
Eta:
6 gru 23:32
kaiullla: dzieki
6 gru 23:32
Eta:
Poprawiam chochlika

Ma być
A∩B= <−3, 6>
6 gru 23:34
bezendu1990: Eta nie mogłaś się powstrzymać musiałaś rozwiązać
6 gru 23:36
kaiullla: widzisz ja to bym siedziała nad tym troszke a tak to moge isc dalej

są jeszcze pomocni
ludzie
6 gru 23:39
Eta:
Tylko dlatego,że lubię rysować
6 gru 23:43
bezendu1990: o to jutro mi się przydasz
6 gru 23:44
Eta:
Nie ma sprawy
6 gru 23:47
bezendu1990:
6 gru 23:52