TRYGONOMETRIA!
KASIA.: | | 2π | | 1 | |
cos( |
| ) + |
| x2 = 2x − 3 |
| | x | | 2 | |
6 gru 20:06
Mati_gg9225535: a możesz graficznie ?
6 gru 21:31
Mati_gg9225535: jesli tak to przekształć sobie wzór do takiej postaci:
cos bym rozbił wg wzoru na cos2α = 2cos
2α−1
| | π | | 1 | |
2cos2 |
| − 1 + |
| x2 = 2x − 3 |
| | x | | 2 | |
| | π | | 1 | |
2cos2 |
| = 2x − 3 − 1 − |
| x2 |
| | x | | 2 | |
| | π | | 1 | |
cos2 |
| = − |
| x2 + x − 2 |
| | x | | 4 | |
jakby narysować prawą stronę i lewą stronę a potem wziąć ZW to może to bedzie odpowiedz
6 gru 21:51
6 gru 21:54
Mati_gg9225535: hmm okej
6 gru 22:09