zadanie z matmy
alicjaa: proszę o rozwiązanie za mnie, uczę się, ale nic nie rozumiem z tego działu

Dane są zbiory:
A={xeR ∧ 3(x−1) ≤ 2x+1} ,
B={xeR ∧ (x−3)(x+3) > (x−2)
2 −1}
− wyznacz elementy zbiorów A i B
− wyznacz A ∩ B
− wyznacz A − B
odp.
−3x ≤ 3x
−3x * 3x > −2x
2 −1
6 gru 15:01
konrad: najpierw musisz rozwiązać te nierówności
6 gru 15:06
alicjaa: napisałam, że nic nie rozumiem i poprosiłam o pomoc
6 gru 15:14
6 gru 15:17
alicjaa: posiedzę nad tym, ale nie umiem tego zrozumieć

wszystkie przedmioty mam pozaliczane, poza
matematyką. Zupełnie nie pojmuję tego zadnia.
6 gru 16:06
Cisa: 3x−3≤2x+1
3x−2x≤1+3
x≤4
A=(−∞;4>
(x−3)(x+3)>(x−2)2 − 1
x2+9>x2−2x+4−1
9−3>−2x
6>−2x / (−2)
−3>x
x<−3
B=(−∞;−3)
A∩B=(−∞;−3)
A−B= <−3;4>
6 gru 16:13