.
melka: przedyskuduj liczbe rozwiazan w zaleznosci od parametru m
mx
4 − (2m + 6)x
2 + 9 − m
2 = 0
z gory dzieki za pomoc
5 gru 18:06
melka : ?
5 gru 18:11
melka : naprawde potrzebuje z tym pomocy !
5 gru 19:56
krystek: Liczysz Δ
2 rozw gdy Δ>0
1 rozw gdy Δ=0
brak gdy Δ<0 i koniec Licz
5 gru 19:57
5 gru 19:58
antekkk: mnie sie wydaje ze po prostu rozwiaz to a dyskusje zastaw na pozniej

, wiesz jak to
rozwiazac ?
5 gru 19:58
Maslanek: No jest trochę inaczej niż mówicie

Niech t=x
2; t>0
Wtedy spróbuj przedyskutować ilość rozwiązań
5 gru 19:59
ZKS:
t
≥ 0
5 gru 20:00
krystek: Ups , nie widziałam czwartej potęgi − okulary na nos włóż . Przepraszam
Maślanek dzięki.
5 gru 20:03
melka : dzieki
5 gru 20:10
melka : a jeszcze jedno...
ta delta to mi wyszla : 4m3 + 2m2 −12m +36 i tego nie da nijak polaczyc w 'pary' wiec nie
wiem ak obliczyc miejsca zerowe
5 gru 20:19
melka : a nie juz nie wazne, zauwazylam ze mam blad
5 gru 20:20