?
Patryk: zapisz w postaci iloczynowej
cosx+cos7x
5 gru 13:59
5 gru 14:00
Patryk: dzięki, a dolo by redę zrobić to przez dwukrotne zastosowanie wzoru cos(α+β) ?
5 gru 14:03
Patryk: sinx−cosx a takie ?
5 gru 14:06
Mila: | | π | |
sinx−sin( |
| −x)= wzór na różnicę sinusów |
| | 2 | |
5 gru 14:18
Patryk: ?
5 gru 14:18
Patryk: ok
5 gru 14:18
Mati_gg9225535: może tak
| | √2 | | √2 | | π | |
sinx − cosx = √2 ( |
| sinx − |
| cosx) = √2sin(x − |
| ) ? |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
5 gru 14:30
Patryk: 4 zamiast 2 w mianowniku ,tak mam
5 gru 14:42
Mati_gg9225535: a tak, na koncu 4 w mianowniku
5 gru 14:43