matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz równanie
wtw:
3|x+1|=|2x+2|
4 gru 16:39
Ajtek:
Nie dubluj
172246
4 gru 16:42
pigor:
... np. tak :
3|x+1|=|2x+2|
⇔ 3|x+1|= 2|x+1| ⇔ 3|x+1|−2|x+1|= 0 ⇔ ⇔ |x+1|=0 ⇔ x+1=0 ⇔
x=−1
. ...
4 gru 16:46
wtw:
x3−6x=4
4 gru 16:49