.
;p: (−(m+2))
2 =
4 gru 15:11
Eta:
= (m+2)2= ........
4 gru 15:11
4 gru 15:12
;p: a jak zrobie tak (−m−2)2
4 gru 15:25
Kejt: bez znaczenia..
=(m+2)2
4 gru 15:28
Eta:
to wówczas m
2+2*(−m)(−2) +4= m
2+4m+4
łatwiej wyłączyć minus (−)
2=+ ( unikniesz pomyłek

(−(m+2))
2= +(m+2)
2= m
2+4m+4
4 gru 15:30
;p: a jak mam cos takiego : (−4m−4)
2 = 16m
2 − 32m +16
tak
4 gru 15:35
Eta:
Nie

...= 16m
2+32m+16
dlatego łatwiej ( bez pomyłek ) (−(4m+4))
2= +(m+4)
2=...
4 gru 15:37
Kejt: nie..
bo:
2*(−4)*(−4)=32
4 gru 15:37
Eta:
np (−4m+2)2= (−(4m−2))2= +(4m−2)2= ......
4 gru 15:40
;p: ok dzieki
4 gru 15:43