prosze
rysio102: det(AB)−det(BA)=1
znajdz A i B
Prosze o bardzo szybka odp
z gory dziekuje i pozdrawiam
4 gru 10:01
rysio102: up
4 gru 10:05
4 gru 10:06
rysio102: dziekuje ale nie musze sprawdzic prawdziwosc rowmania tylko znalesc a i b
wiem ze det(ab)=det(ba)
to zadanie jest na 8 punktow

!
4 gru 10:12
aniabb: skoro założenie jest fałszywe to cokolwiek napiszesz będzie prawdą
4 gru 10:15
rysio102: ehem na wykladzie nam to zadal i mamy czas do cw. czyli 2h
czyli A i B moze byc dowolna liczba poniewaz zalozenie jest falszywe ?
dzieki <3
4 gru 10:19
aniabb: a jaki był temat wykładu ?
4 gru 10:19
4 gru 10:21
rysio102: znalazlem jeszcze cos takiego det(AB)−det(BA)= I

?
4 gru 10:21
rysio102: macierze − tw. Cauchy'ego
4 gru 10:22
rysio102: ?
4 gru 10:28
b.: > ehem na wykladzie nam to zadal i mamy czas do cw. czyli 2h
> to zadanie jest na 8 punktow
i co, możecie przy rozwiązywaniu prosić o pomoc na forum?
4 gru 10:35
rysio102: jak to mowia − " tonacy przytwy sie chwyci" − 8 punktow to ogromna ilosc wiec ...
4 gru 10:39
aniabb: a na pewno dokładnie to zadał co napisałeś

może zamiast − ma być =
4 gru 10:48
aniabb: wtedy to po prostu dowolna kwadratowa macierz A i do niej odwrotna i ma sens
4 gru 10:48
rysio102: kolezaka tez tak ma ,wiec mysle ze ma byc "−" − szukam na internecie i nic nie moge znalesc
4 gru 10:55
aniabb: no bo to jak szukanie odpowiedzi uzasadnij że 0=1
4 gru 11:04
rysio102: probowalem to rozwiazywac przez 1,5 wykladu i to samo mi wychodzilo dlatego zwrocilem sie o
pomoc −−
4 gru 11:05
rysio102: chyba ze to on 1 kreski nie domalowal −−
mamy w 1,5h wykladu = semestr w LO
4 gru 11:08
rysio102: ?
4 gru 11:17
4 gru 12:17