pomocy prosze :(
Mateusz 35@:
Oblicz pole powierzchni i objęntośc graniastosłupa
znając długoś jego krawędzi:
a=4cm,
b=5cm,
h=6cm
3 gru 23:01
Mateusz 35@: proszę pomóżcie mi
3 gru 23:12
Jolanta: co jest podstawą ?
4 gru 00:22
Mateusz 35@: nie wiem
4 gru 23:03
4 gru 23:05
Mila:

a=4cm
b=5cm
h=6 cm
(dla prostokąta) P
podstawy=a*b =4*5=20
V=a*b*c =4*5*6=120
V=120cm
3
P
c=2* P
podstawy+2*a*h 2*b*h
P
c=2*120+2*4*6+2*5*6 dokończ i poczytaj teorię.
4 gru 23:21
Mila: Pomyłka w ostatniej linijce
Pc=2*20+2*4*6+2*5*6 dokończ i poczytaj teorię.
4 gru 23:28
Mateusz 35@: Pc=40+48+60
Pc=148
czy jest dobrze?
4 gru 23:33
Mila: Tak.
W której jesteś klasie? Bo nie wiem,jak mam Ci tłumaczyć.
4 gru 23:58
Mateusz 35@: 35 lat i chodzę zaocznie do szkoły
7 gru 16:02
Mateusz 35@: Dziękuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie
9 gru 15:34
Mila:
9 gru 17:01
Mateusz 35@: 
dziekuje
10 gru 13:59