| π | 1 | 1 | ||||
1.Wiedząc,że α,β∊ (0, | ) oraz że sinα= | sinβ= | oblicz
| |||
| 2 | 3 | 2 |
| π | π | 1 | 1 | |||||
2.Wiedząc,że α∊( | ,π) , β∊(0, | ) oraz że sinα= | sinβ= | oblicz
| ||||
| 2 | 2 | 3 | 2 |
| π | 1 | |||
3.Wyznacz α i β jesli wiadomo że α,β∊ (0, | ) oraz sin(α−β)=cos(α+β) = | |||
| 2 | 2 |
baaardzo prosze o pomoc
1wsze już ogarnęłam teraz reszta. Eta dzięki
| √8 | ||
cosα= | ||
| 3 |
| 1 | ||
sinβ= | ||
| 2 |
| p3 | ||
cosβ= − | ( ? tak czy bez − bo juz nie wiem czy to tu z tymi połowkami sie zmienia tak | |
| 2 |
| √8−√3 | ||
czyli1) | − co jest źle
| |
| 6 |
| √8+√3 | ||
2)− | − tez źle wiec dalej nawet nie liczyłam | |
| 6 |