Wykonaj wykres funkcji
em: Zadanie 1 Wykonaj wykres funkcji y=3x2 dla x∊<−1,2)
Zadanie 2 Dana jest funkcja y=12x+1
a) wykonaj wykres funkcji
b)podaj dziedzinę funkcji
c)podaj miejsce zerowe
d)określ monotoniczność
Bardzo proszę o pomoc ..
2 gru 18:19
Piotr:
ale w czym problem ?
rysujesz y = 3x2 i wymazujesz wszystko na lewo od −1(kólko zamalowane) i na prawo od 2(kolko
niezamalowane).
2. to juz bardzo proste.
2 gru 18:22
em: miało być y=3x−2.. zjadłam minus. Jeśli Pan może to proszę o rozwiązania tych zadań bo naprawdę
jestem zielona w tym wszystkim jak 150...
2 gru 18:26
2 gru 18:28
2 gru 18:29
em: Dziękuje bardzo
2 gru 18:31