matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula, ratunku;)
asia:
oblicz dlugosc rownoleznika odpowiadajacego szerokosci geograficznej 45 stopni
2 gru 17:49
asia:
prosze o pomoc
2 gru 18:37
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/forum/171760.html
myśl trochę; rysunek taki sam ale musi być α=β=45
o
to jaki musi być promień r ?
2 gru 18:40
asia:
r
R
= cos 45 st , o cos takiego chodzi?
2 gru 18:50