okręgi funkcja
kamil : Prosta k: y=x + 1 przecina parabolę o równaniu y=−x2 + 2x + 3 w punktach A i B.
a) Oblicz wspólrzędne punktów A i B
b) Napisz równanie okręgu o promieniu długości sqrt(5), jeśli odcinek AB jest cięciwą tego
okręgu.
c) Oblicz pole trójkąta ABS, gdzie S jest środkiem okręgu wyznaczonego w punkcie b).
a) zrobione A(2,3) B(−1,0)
b) zrobione x
2+(y−2)
2=5 lub (x−1)
2+(y−1)
2=5
i c mi nie wychodzi, pomoże ktoś?

z góry dziękuję
1 gru 16:40
1 gru 17:34
kamil : no nie wychodzi mi, ramiona mają
√5 wiec z własności trójkąta 45 45 90 połowa podstawy będzie
1 gru 18:06
Mila: Wróć do poprzedniego postu, bo muszę patrzeć na rysunek.
1 gru 18:09