zadania
zadanie: dany jest okrag o srodku S=(3,−4) i promieniu r=5. Okrag ten przeksztalcoco przez jednokladnosc
o srodku O=(2,−1) i skali k=−3. wyznacz rownanie okregu po tym przeksztalceniu.
1 gru 16:34
zadanie: ?
1 gru 16:54
zadanie:
1 gru 18:03
Mila: Znasz wzory na współrzędne po przkształceniu jednokładnym?
1 gru 18:04
Mila: Podaj te wzory, bo są różne, a spróbuję Ci pomóc według tego co nauczyciel Wam podał.
1 gru 21:45
Joanna: mila lukniesz na moje trudne zadanie ? tez jest z geometrii alalityczenej, ale ono jest
przeznaczone dla najlepszych
1 gru 21:46
1 gru 21:47
zadanie: juz wiem ale mam pytanie do promienia
promien mnoze przez −3? czyli −3*5=−15?
2 gru 13:43
zadanie: ?
2 gru 14:23
Mila:

promień jest dodatni
zwiększy się 3 razy
R=|−3|*5=15
OS '
→=−3OS
→=−3[1;−3]=[−3;9]
O(2;−1)→T[−3;9] otrzymujesz S'=(−1;8)
(x+1)
2+(y−8)
2=225
2 gru 14:52
Mila: Jak zwykle, bez odzewu.
2 gru 21:39