Funkcje logarytmy
Daria666666: liczba 2260 bjes równa ?
30 lis 23:23
Ajtek:
A gdzie logarytm?
30 lis 23:24
Daria666666: powinno być log2260
30 lis 23:25
aniabb: =60
30 lis 23:26
Eta:
log
aa
n= n*log
aa= n*1=n
teraz działaj
30 lis 23:26
Eta:
30 lis 23:27
Ajtek:
Dwie z wielu własności logarytmu:
logabn=n*logab
logaa=1
log2260=60*log22=...
30 lis 23:27
30 lis 23:27
Ajtek:
Szanowne Panie, to było moje zadanie
30 lis 23:27
Daria666666: 60 ?
30 lis 23:28
Eta:
Ooo... następny się wyrwał
30 lis 23:28
Ajtek:
Kto się wyrwał?
30 lis 23:29