plis pomocy
Ola: 2) wierzchołkami trójkąta są A=(1,5) B=(−5,−1) C=(3,3). Napisz równanie prostej zawierającej
wysokość opuszczoną na bok AB.
30 lis 22:36
krystek:
30 lis 22:43
Ola: miało byc rownanie:(
1 gru 15:45
krystek: Więc masz napisać hc jest prostopadła do prostej AB
1 gru 15:47
1 gru 15:48
Ola: napisz mi to zadanie bo nie zalicze półrocza
1 gru 15:49
krystek: O to Ty masz się nauczyć .
1)Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty A i B będziesz miała jej współczynnik
kierunkowy
2) warunek prostopadłości a1*a2=−1 i a2 jest wsp kierunkowym wysokości hc
Na tym forum jest b dużo zadań , przeszukaj
1 gru 15:52
1 gru 16:06
Ola: do szkoły o 16 żal mi Cie
1 gru 16:08
krystek: pomagać ≠wyręczać
1 gru 16:10
krystek: A Ty nie wyostrzyłabyś sobie tak języka!
1 gru 16:15
Ola: ostry mam skarbie od zawsze i nie pisz tu bo się kompromitujesz
1 gru 16:20