matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Bogus:
Przedstaw podane wyrażenie jako jeden logarytm : a) log
5
x
2
− log
5
y
3
+ log
5
z
6
= b) log
7
n
2
+ log
7
n
2
− log
7
n = c) log
√
x
− log
3
√
x
+ log
√
2x
= d) 2log
2
a + log
2
b =
30 lis 19:00
Ajtek:
Wzorki masz tutaj
218
30 lis 19:08