matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
Pati:
Znajdź wzór funkcji liniowej, do której należą punkty A(5;−4) oraz B (−2;3)
29 lis 20:58
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1223.html
29 lis 20:59
Pati:
Dzięki
29 lis 21:00
Mila:
Ja robię tak; punkty A(5;−4) oraz B (−2;3) zaznaczam w układzie wsp. y=ax+b wzór funkcji liniowej −4=5a+b 3=−2a+b odejmuję stronami −7=7a a=−1 ; −4=−5+b; b=1 y=−x+1
29 lis 22:02