Pomocy
Monika: PILNE POMOCY
Przekątna prostopadłoscianu tworzy z jego krawędziami kąty: α, β, γ.
Wykaż, że sin2α + sin2β + sin2γ = 2
28 lis 18:23
Godzio:
Oraz pamiętamy, że d =
√a2 + b2 + c2
| | 2a2 + 2b2 + 2c2 | | 2(a2 + b2 + c2) | |
sin2α + sin2β + sin2γ = |
| = |
| |
| | d2 | | a2 + b2 + c2 | |
= 2
28 lis 18:34
Monika: A z jakich wzorów to obliczyłeś

?
28 lis 18:49
Monika: A no tak, głupia jestem, już wiem. DZIĘKUJĘ BAAAAAARDZO
28 lis 19:04
28 lis 19:06
Eta:
Ile jeszcze takich postów założyłaś ? ( marnujesz nasz czas !
28 lis 19:06