wielomiany
olivkaaa: NIECH KTOŚ POMOŻE , WAŻNE


podane wielomiany zamień na iloczyny wielomianów ( możliwie najniższego stopnia)
a) W(x) = x
2 − xy − 2x + 2y
b) W(a) = a
3 − a
c) W(a) = a
2 − 5
28 lis 16:09
krystek: x(x−y)−2(x−y)=−−−
a(a2−1)=a(a+1)(a−1)
c) podpowiem 5=(√5)2
28 lis 16:12
olivkaaa: w tym a podpunkcie to mam zostawic już takie czy trzeba coś jeszcze robić ?
28 lis 16:15
olivkaaa: jeśli tak to mógłbys zrobić go do końca żebym wiedziała już jak zrobić następne ?
28 lis 16:15
krystek: b masz całe zrobione analogia dla c)
Wa) masz tylko wyłaczyć(x−y)
28 lis 16:17
28 lis 16:18
olivkaaa: okej , zrobione! dziekuje
28 lis 16:26