Wektory.
kropka.: Dane są wektory A (1,−2,3), B (4,3,5), C (7,6,1) i D(−2,3,−7). Niech a=AB i b=CD. Obliczyć
|a+b|, |a−b|, a*b, axb oraz kąt między wektorami.
Pomoże ktoś to wytłumaczyć?
28 lis 01:15
Artur z miasta Neptuna:
Ale w czym jest problem? potrafisz wyznaczac wektory majac podane punlty?
28 lis 01:17
kropka.: wektor a = [3,5,2]
wektor b = [−9,−3,−8]
a+b=[−6,2,−6]
|a+b|=
√76
?
tak to się robi?
ale kąta między wektorami nie potrafię policzyć
28 lis 01:26
MQ: Stąd piliczysz kąt:
a*b=|a|*|b|*cos α
28 lis 01:28
28 lis 08:59
kropka.: dziękuję
28 lis 10:45