prosze o pomoc :)
Justyna: 7 Zadanie− W jakiej skali należy przekształcić prostokąt F,którego wymiary są równe 2cm na 5
cm,aby otrzymać prostokąt o obwodzie 12 cm 8 Zadanie− W kwadracie o polu 10 cm kwadratowych
połączono kolejno środki boków. Oblicz pole wyznaczonego w ten sposób czworokąta? 6 Zadanie−
Podaj długość boku kwadratu jeżeli długość środka jednego boku od końca preciwległej na bok
jest 3√5?
27 lis 20:54
Kejt: 7.
jaki obwód ma ten prostokąt?
27 lis 20:55
Justyna: 12 centymetrów
28 lis 10:14
Justyna: 7 Zadanie− W jakiej skali należy przekształcić prostokąt F,którego wymiary są równe 2cm na 5
cm,aby otrzymać prostokąt o obwodzie 12 cm 8 Zadanie− W kwadracie o polu 10 cm kwadratowych
połączono kolejno środki boków. Oblicz pole wyznaczonego w ten sposób czworokąta? 6 Zadanie−
Podaj długość boku kwadratu jeżeli długość środka jednego boku od końca preciwległej na bok
jest 3√5?
28 lis 10:15
aniabb:
zad.7 skala k=12/14 = 6/7
zad.8 Pole = 1/2 pola kwadratu = 5cm2
zad.6 pitagoras a2+(a/2)2 = (3√5)2 więc a = 6
28 lis 10:21
28 lis 10:25
Jolanta:

P=a
2=10
a=
√10
z Pitagorasa
| | 2 | | 1 | | 1 | | 1 | |
b2= |
| a2= |
| a2= |
| *(√10)2= |
| *10=5 |
| | 4 | | 2 | | 2 | | 2 | |
P=b
2=5
28 lis 10:29