zadania
zadanie: dany jest ostroslup prawidlowy czworokatny o wysokosci H=8 i krawedzi podstawy a=12
przez krawedz podstawy i srodki rozlacznych z nia krawedzi bocznych poprowadzono plaszczyzne.
wykonaj odpowiedni rysunek i oblicz pole otrzymanego przekroju.
przekrojem jest trapez wiec pole to 0,5*(12+b)*ht i jak to wyliczyc?
27 lis 20:47
Kejt: czy to było na rozszerzeniu?

ja to z tego co pamiętam policzyłam z pitagorasa; talesa i twierdzenia cosinusów..
27 lis 20:49
Mila: Jaki jest wynik?
27 lis 22:01
zadanie: P=9√97
27 lis 22:36
27 lis 22:40
Mila: No, tak, ten wynik htrapezu=√97.
W takim razie, już nie piszę rozwiązania, Eta pod wskazanym adresem pokazała jak liczyć.
27 lis 22:49
Eta:
Właściciel nicku zadanie jeszcze nigdy nie napisał słowa dziękuję!( nie ładnie
!)
Natomiast ciągle wrzuca zadania do rozwiązania !
27 lis 23:07
Mila: Czasem podziękuje. Pozdrawiam Cię Eto.
27 lis 23:14