matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczna, jaka różnica?
kasia:
Dany jest ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym a
n
= −3n−5. Jaka różnica tego ciągu jest równa
27 lis 19:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
teoria:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
27 lis 19:28
Eta:
Ciąg arytmetyczny jest funkcją liniową określoną na zbiorze liczb naturalnych N+ wsp. kierunkowy a= −3=r r= −3
27 lis 19:36