matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy z tym zadaniem
jan123:
Dany jest okrąg o środku S = (3,−4 ) , i promieniu r = 5. Okrąg ten przekształcono przez jednokładność o środku O = (2,−1 ) , i skali k = −3. Wyznacz równanie okręgu po tym przekształceniu.
25 lis 21:41
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/forum/169966.html
25 lis 22:07